Alle houtsoorten op een rijtje

Houthandel Veneman heeft verschillende houtsoorten. Van Douglas, Red Cedar, Tuinhout tot Vurenhout. Maar welke eigenschappen heeft welke houtsoort? In dit bericht nemen we je graag mee in de wereld van hout.

Douglas hout

Ben jij opzoek naar een hout voor het bouwen van een schutting, overkapping, veranda, tuinhuis of iets dergelijks? Dan is Douglas hout een goede keuze! Douglas hout is een houtsoort dat je goed kunt bewerken, zowel machinaal als met handgereedschap. Douglas hout valt in duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat dit houtsoort onbehandeld wel 10 tot 15 jaar lang mee kan gaan, en behandeld tot meer dan 20 jaar. Wij leveren Douglas hout ook in de kleur zwart.

Red Cedar

Over het algemeen wordt dit houtsoort gebruikt als houten gevelbekleding. Het houtsoort is een lichtgewicht en daarom uitermate geschikt om te bevestigen op de zijkant van een woning. Red Cedar heeft een duurzaamheidsklasse 2, dit betekent dat dit houtsoort een levensduur van ongeveer 20 tot 25 jaar heeft.

Gewolmaniseerd Tuinhout

Wolmaniseren is een vorm van impregneren. Dit houdt in dat het hout op een duurzame manier behandeld is. Dit zorgt ervoor dat het houtsoort na de behandeling een langere levensduur krijgt. Wij hebben een groot aanbod in gewolmaniseerd tuinhout. Onder andere palen, vlonderplanken, poorten, tuinschermen en vellingschroten.

Vurenhout

Vurenhout is de perfecte optie voor jou als je op zoek bent naar een gemakkelijk bewerkbare en lichte houtsoort! Bij ons vind je onder andere vuren balken, vuren planken en vuren latten van de hoogste kwaliteit.

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze webshop of kom gerust langs om de mogelijkheden te bekijken!

Product Enquiry